HİZMETLERİMİZ

 

.......Yeraltısuyu (YAS) Arama ve Kullanma Ruhsatları

Arama Ruhsatı (Yeraltısuyu Arama Belgesi) arazinizde resmi bir kurumun (DSİ) izni ile belirtilen ihtiyacınıza yönelik olarak yeraltı suyu arayacağınızı ifade eden belgedir. Kuyu planlama aşamasında, kuyu açılmadan önce alınması gereken izindir.

Kullanma Ruhsatı (Yeraltısuyu Kullanma Belgesi) ise su kuyusundan temin edilen yeraltı suyunun kullanma haklarının elinizde olduğunu ifade eden belgedir.

Kullanma ruhsatı ömür boyu geçerli olmakla birlikte DSİ kanun ve mevzuatta olabilecek değişikliklerden kaynaklı doğabilecek haklarını saklı tutar.

Arama ruhsatı alınmadan arazide su sondajına başlamamak gereklidir, aksi takdirde açılan kuyu Kaçak Kuyu statüsüne girecektir.

Sondaj öncesinde yapılacak su arama-hidrojeolojik çalışmalar sonucunda uygun sondaj noktası, sondaj derinliği belirlenmektedir. Çalışma alanı yakınında bulunan komşu kuyuların derinlikleri sondaj esnasında karşılaşılan problemler konusunda bilgi sahibi olunması yapılacak sondaj çalışması öncesinde önemlidir. Bütün bu ön çalışmalar neticesinde bir kuyu projesi oluşturulur.

Bu kuyu projesi, tapu fotokopisi, tapu müdürlüğünden alınacak yeni tarihli "Taşınmaza Ait Tapu Kaydı" belgesinin ıslak imzalı orijinali, arazi sahibinin kimlik bilgileri, gerekmesi durumunda (hisseli tapu vs. gibi hallerde) vekalet, muvaffakatname...vs. su ihtiyaç belgesi, tarafımızdan hazırlanacak hidrojeolojik etüt raporu, kuyu yerini gösterir kroki, kuyu yerini içeren jeolojik harita ve yönetmeliğe uygun hazırlanmış Yeraltısuyu Arama Belgesi İsteme Formu ile Devlet Su İşleri'nin ilgili bölümüne başvuru yapılır.

Başvuru üzerine DSİ yetkilileri kuyu yerini ziyaret için talebi programa alır. DSİ yetkilerinin programına göre belirlenecek tarihte DSİ'nin yetkilileri, tarafımızdan görevlendirilecek sorumlu mühendis ve arazi sahibi ile birlikte kuyu açılması planlanan noktada, yerinde inceleme yapılır. İnceleme neticesinde DSİ tarafından Yeraltısuyu Arama Belgesi düzenlenerek posta yolu ile sorumlu mühendis adresine gönderilir.

Arama ruhsatının geçerlilik süresi 1 yıldır. Bu süre içerisinde su sondajı yapılmaması halinde DSİ'ye dilekçe verilerek 1 yıl daha ek süre alınabilir. Su sondajı yapılmaması ve uzatma dilekçesi verilmemesi durumunda 1 yıl süre sonunda Arama ruhsatı hükümsüz sayılır.

 

.......Su Sondaj İşleri

Su sondajı işleri, ihtiyaca göre yeraltındaki akışkanın yeryüzüne çıkarılması için yapılan her türlü faaliyet ve işlemlerin genel adıdır.

Su sondaj işlerinin ihtiyaca ve akışkana göre çeşitlerinden bazıları;

Sulama Suyu Sondajı

İnsani Tüketim Amaçlı İçme-Kullanma Suyu Sondajı

Hayvan Sulama Suyu Sondajı

Fabrikalar için Proses ve/veya Soğutma Suyu Sondajı

Jeotermal (Sıcak Su) Sondajı

Doğal ve Mineralli Su Sondajı....vs.

Firmamız bahsi geçen tüm sondaj türlerinde bilgi, beceri ve tecrübeye sahiptir.

.......Kuyu Kamerası İşlemleri

Yeni açılan kuyularda su veren tabakaların ve su giriş noktalarının kesin tespiti, Mevcutta problem yaşanan kuyularda sorunun tespiti, sondaj sırasında veya sonrasında kuyuya düşen materyallerin tespiti ...vs. için kuyunun anlık canlı videosunun alınması işidir.

Konusunda uzman ekibimizin yaptığı tespit ve kamera kayıdı sonrası edilen görüntüler dijital ortamda kuyu sahibine verilmektedir.

Design by

KUYU RUHSATI ANKARA TEAM 2014-2022